Contactlenzen

Contactlenzen op een rij...


Zachte lenzen

Er zijn heel veel typen zachte contactlenzen. Het verschil zit o.a. in het materiaal, sterkte- en pasvormbereik. Verder kunt u kiezen uit daglenzen, maandlenzen of halfjaarlenzen.

Daglenzen zijn contactlenzen die 's avonds worden weggegooid. Dit zijn bij uitstek contactlenzen die afwisselend worden gedragen met de bril of worden toegepast bij allergiën.

Maandlenzen worden een maand gedragen en dan vervangen. Tijdens die maand worden ze 's nachts in een desinfecterende vloeistof bewaard.

Halfjaarlenzen kunnen met zeer hoge sterktes of afwijkende cilindersterkte of met ingeslepen leesgedeelte op recept besteld worden.

Vormstabiele lenzen worden voor u op recept geslepen. Dat wil zeggen dat naast de sterkte ook de pasvorm tot in de honderdsten van milimeters bepaald wordt. De voordelen van vormstabiele lenzen zijn o.a. dat ze altijd een hoge en stabiele gezichtsscherpte geven en ze meer zuurstof doorlaten dan zachte contactlenzen waardoor ze heel veilig zijn. Vormstabiele lenzen vragen echter wel een gewenningstijd van ca. 2 weken voordat ze de gehele dag onvoelbaar gedragen kunnen worden.

Nachtlenzen
's Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Terwijl je slaapt corrigeren de lenzen, zonder dat je er iets van merkt, je ogen. Het nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je oog. Ze zijn volkomen veilig en je kunt ze de hele nacht dragen. Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen. Je kunt er een brilsterkte van S -0.25 tot S -4.00 mee corrigeren.

Nachtlenzen zijn o.a. ook geschikt voor:
  • mensen met droge of gevoelige ogen
  • mensen die veel lezen of computeren
  • mensen die in een ruimte met airco werken
  • mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan