Lenzen

Contactlenzen zijn er in vele soorten en maten net als ogen. Om jarenlang probleemloos lenzen te kunnen dragen is het dan ook heel erg belangrijk dat de parameters van de lens overeenkomen met de vorm en grootte van je oog.  Sommige mensen kunnen prima een standaardlens dragen, maar veel mensen krijgen dan in de loop van de jaren problemen met hun ogen waardoor ze soms geen lenzen meer mogen of kunnen dragen.

 


Contactlenzen

Bij Roma opticiens is Marjan Beumer onze contactlensspecialist en optometrist. Zij volgt ieder jaar veel trainingen om te voldoen aan de voorwaarden voor haar BIG registratie. Daardoor is ze op de hoogte van alle nieuwe trends en materialen in contactlenzen. Roma opticiens kan bij alle fabrikanten in Nederland, Spanje, Ierland en Hongarije contactlenzen bestellen, wat er voor zorgt dat u altijd een passende lens krijgt op uw oog.

Kinderen en lenzen

Over lenzen bij kinderen bestaan nog altijd veel fabeltjes. Je zou pas aan lenzen kunnen beginnen als je sterkte stabiel blijft en je ogen volgroeid zijn. Toch zijn er steeds meer kinderen van een jaar of zeven met zachte lenzen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen heeft u ’s nachts in, in plaats van overdag. Door middel van een gecontroleerd proces, Orthokeratologie, verandert de vorm van het hoornvlies. 

Lenscontrole

Bij Roma raden wij onze klanten aan om de ogen en lenzen minimaal 1x per jaar te laten controleren door een van onze contactlensspecialisten. Waarom? De conditie van de ogen verandert, net als onze leefomstandigheden. Contactlenzen slijten, vervormen en vervuilen.