Nachtlenzen

Nachtlenzen heeft u ’s nachts in, in plaats van overdag. Door middel van een gecontroleerd proces, Orthokeratologie, verandert de vorm van het hoornvlies. Uw ogen nemen de juiste vorm aan en daardoor heeft u gedurende de dag geen bril of lenzen meer nodig om goed te kunnen zien. Zo heeft u overdag geen ‘last’ van uw lenzen.

Maak direct een afspraak bij Roma Opticiens

Zijn nachtlenzen voor iedereen geschikt?

Bent u bijziend en is uw sterkte niet hoger dan -4,50 DPT? Dan komt u in aanmerking voor het dragen van nachtlenzen. Maak een afspraak met onze contactlensspecialist Marjan Beumer. Marjan zal testen bij u uitvoeren om te checken of u geschikt bent voor nachtlenzen en zij kan u precies uitleggen hoe de werking van dit type lenzen gaat. Na de meting kunnen wij uw lenzen direct bestellen. Als de lenzen bij ons binnen zijn begint een periode met een aantal belangrijke controles. Het is daarom aan te raden om deze periode zo in te plannen dat u gedurende een aantal dagen ’s morgens tijd heeft om langs te komen.

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen werken vrijwel direct. Al na 1x dragen is tweederde van de benodigde correctie behaald. Na een paar dagen zult u merken dat uw zicht scherp is zonder bril of contactlenzen overdag. Dan heeft u alleen nog ’s nachts de nachtlenzen nodig. Wanneer u weer wilt stoppen met nachtlenzen, is dit geen probleem. Op basis van ervaring en testen is gebleken dat het proces van orthokeratologie volledig omkeerbaar is. Uw hoornvlies neemt zijn ‘oude’ vorm weer aan. En na enkele dagen kunt u uw oude bril of lenzen weer dragen. Nachtlenzen kunnen hierdoor een veilig alternatief zijn voor een laserbehandeling.

 

Waarom kiezen voor nachtlenzen?

  • U hoeft overdag geen lenzen of bril meer te dragen
  • Uw ogen wennen er snel aan
  • De correctie is veilig en volledig omkeerbaar
  • Goed alternatief voor een laserbehandeling
  • Het kan de achteruitgang van de ogen bij kinderen beperken
  • 2x per jaar controle, ieder jaar nieuwe lenzen

Wanneer moeten nachtlenzen worden vervangen?

Nachtlenzen worden een keer per jaar vervangen. Per jaar heeft u 2 controles. Marjan controleert uw ogen en lenzen en geeft onderhoudsvloeistof mee. U hoeft niet bang te zijn voor droge ogen, onze nachtlenzen zijn gemaakt van Menicon Z, dit is een hoog zuurstof doorlaatbaar materiaal.

Wat kosten ze?

De eerste aanpassing kost eenmalig € 150,- Daarna kosten nachtlenzen inclusief jaarlijks nieuwe lenzen, alle controles en aanpassingen € 350,- per jaar.